Nors daugelio mėginių tyrimų rezultatai atitiko teisės aktų reikalavimus ir taršos dioksinais ar kitokiais teršalais nebuvo nustatyta, tačiau patvirtinti ir keli atvejai, kuomet dioksinų koncentracija viršijo didžiausią leistiną normą, rašoma pranešime.

Šiuo metu nei vienam Alytaus rajono ūkininkui nėra taikomų apribojimų tiekti rinkai ar naudoti savo reikmėms žaliavinį pieną. Norint parduoti ar skersti ūkinius gyvūnus mėsai, turi būti atlikti privalomi dioksino tyrimai.

Atsižvelgiant į laboratorinių tyrimų duomenis ir mokslininkų pateiktą rizikos vertinimą dėl itin didelės taršos dioksinais, minėtoje teritorijoje teko nugaišinti ir sunaikinti 44 galvijus, 72 avis ir ožkas, daugiau kaip 400 naminių paukščių.

Vyriausybė trečiadienį skyrė 19,1 tūkst. Eur valstybės rezervo lėšų ekstremaliosios situacijos, paskelbtos Alytaus miesto savivaldybės ir Alytaus rajono savivaldybės teritorijose, kilus gaisrui Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje UAB „Ekologistika“, padariniams šalinti.

Skirtos lėšos pagal visus prašymus, kurių sulaukė Alytaus rajono savivaldybės administracija iki gegužės 4 d. Vienam ūkininkui bus suteikta valstybės parama už sunaikintą pieną, kol galvijai dar nebuvo užmigdyti, taip pat lėšos bus skirtos savivaldybei už VšĮ Lietuvos sveikatos mokslų universiteto atliktą gyvulių užmigdymą bei UAB Rietavo veterinarinė sanitarija gyvulių tvarkymą po atlikto užmigdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)