Pranešimas apie gaisrą buvo gautas sekmadienio popietę. Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi moteris pranešė, kad Miegėnų kaime atvira liepsnas dega ūkinis pastatas. Į įvykio vietą vos po minutės nuo iškvietimo atskubėjo už kelių šimtų metrų toje pat gatvėje įsikūrusi Miegėnų ugniagesių komanda. Taip pat į nelaimės vietą išskubėjo ir Kėdainių, Krakių, Dotnuvos ugniagesiai. Jiems atvykus pastato stogas jau degė atvira ugnimi.

Daug darbo

Ugniagesiai turėjo labai daug darbo, mat ugnis jau buvo apėmusi didelę dalį fermų. Jiems pavyko užkirsti kelią ugnies plitimui į grūdų sandėlius, tačiau sandėliuose, kur buvo gyvuliai, jau siautėjo liepsnos. Išgelbėti gyvūnų nebebuvo jokių šansų. Kėdainių ir Dotnuvos ugniagesiai malšino liepsnas, o Krakių ir Miegėnų komandos nuolat vežė ir pildė vandenį iš atviro vandens šaltinio – upelio, tekančio per kaimą. Ugniagesiams padėjo ir ūkininkų technika – cisternomis taip pat buvo gabenamas vanduo.

Nuostoliai dideli

Po dviejų valandų kovos su ugnimi konstatuota, kad sudegė 12 bulių ir 12 veršelių. Nudegė fermos dalies stogas, išdegė 50x20 metrų dydžio patalpos vidus, nudegė priblokuoto pieno bloko patalpų stogas, sulietos vidaus patalpos bei viduje buvę pieno apdirbimo aparatai, apsilydė elektros instaliacijos laidai. Išgelbėtas priblokuotas grūdų sandėlis 20x20 metrų dydžio ir jame buvusių 30 tonų grūdų. Bendras pastato dydis 70x20 metrų, mūrinis, perdanga medinė, stogas dengtas šiferiu, priblokuotas 20x20 metrų dydžio grūdų sandėlis ir 10x4 metrų dydžio pieno blokas.

Priežastys nustatinėjamos

Dėl ko kilo gaisras, aiškinasi ugniagesių gelbėtojų inspektoriai. Pirminiais duomenimis, dėl gaisro gali būti kalta pasenusi elektros instaliacija. Taip pat jau aišku, kad ugniagesius pagalbos šauksmas pasiekė per vėlai, mat ugnis jau šėlo visame pastate.

„Ugniagesiai sako, kad kalta elektra. Bet, kad mes tuo metu nieko nedarėme su elektra. Nežinau, kaip čia yra. Mes pamatėme, kai jau viskas atvirai degė. Laimei, visos karvės buvo ganyklose, čia buvo tik jautukai. Ko gero, likusius gyvulius teks parduoti. Nežinau, kaip reikės toliau gyventi“, – graudinosi pastato savininkė.

Persekioja ugnis

Miegėnų kaime šiais metais toks gaisras jau trečias, kuomet liepsnos visiškai suniokoja pastatą. Vos prieš keletą savaičių čia visiškai sudegė medinis apmūrytas gyvenamasis namas. Žmonės, daugybę metų kūrę savo gerovę, liko be nieko. Šių metų balandžio mėnesį naktį Miegėnų kaime taip pat sudegė individualus gyvenamasis namas. Tuomet pastato šeimininkas išsigelbėjo tik per plauką, mat pabudo, kai namas jau degė atvira ugnimi. Jauna kauniečių pora ketino įsikurti Miegėnuose, tačiau jų svajonei išsipildyti nebuvo lemta.

Didžiulis gaisras Miegėnuose kilo ir 2016 metais. Tuomet ugnis taip pat suniokojo mūrinį gyvenamąjį namą.