2020-ųjų sausio–liepos mėnesiais žemės ūkio produktų gamyba Ukrainoje sumažėjo 11,2 proc. Nuosmukis fiksuojamas rezultatus lyginant su analogišku laikotarpiu pernai. Apie tai pranešė Ukrainos valstybinė statistiko tarnyba.

Konkrečiai žemės ūkio įmonių našumas per ataskaitinį laikotarpį nusmuko 15,3 proc., o žemės ūkių – 4,2 proc.

Augalininkystė ir gyvulininkystė

Palyginti su 2019-ųjų sausio–liepos mėnesių rezultatais, iš augalininkystės ūkių gaunamos produkcijos šiemet buvo 15,7 proc. mažiau, o gyvulininkystės sektoriaus produktyvumas smuktelėjo 2,5 proc.

Valstybinė statistikos tarnyba nurodė, kad apibendrinant duomenis nebuvo atsižvelgta į informaciją iš laikinai okupuotos Krymo autonominės respublikos, Sevastopolio miesto, taip pat tam tikrų lakinai okupuotų Donecko ir Luhansko regionų sričių.

Valstybinės statistikos tarnybos duomenimis, 2019 metais, lyginant su prieš tai buvusiais, Ukrainoje buvo užfiksuotas 1,1 proc. žemės ūkio produktų gamybos augimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)