Ukrainos Chersono regione dėl beviltiškai smukusių daržovių kainų ūkininkai negali parduoti savo produkcijos. Dėl šios priežasties Kopanio kaime vienas ūkininkas išmetė šimtus kilogramų agurkų, atsisakydamas pelno už savo darbą, rašo portalas „Unian".

Padėtį su derliaus kainomis šis ūkininkas aptarė vietos ūkininkų bendruomenėje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Dygliukai nekokybiški, žiedelis ne toks“, – pasakojo ūkininkas apie savo agurkų derlių, už kurį didmenininkai nesutiko mokėti net po 1 griviną (maždaug 3 euro centus) už kilogramą. Vaizdo įraše matyti, kad daržovės yra geros prekinės išvaizdos – šviežios, normalaus dydžio ir neprimena antrarūšių ar trečiarūšių prekių.

Ūkininkas pažymėjo, kad jei jo agurkai būtų turėję „teisingus“ dygliukus ir žiedelius, juos būtų galėjęs parduoti po 2 grivinas už kilogramą. Nusivylęs žmogus agurkus išpylė ant žemės. Dabar gardžiuotis šiuo derliumi galės jo avys.

„Ir nereikia rašyti, kad buvo galima nuvežti vaikų namams“, – savo vaizdo įrašą pakomentavo ūkininkas.

Jo vaizdo įrašas sukėlė audringas diskusijas ir sulaukė neigiamos interneto vartotojų reakcijos. Komentatoriai rašė, kad ūkininkas iš tikrųjų galėjo pasidalyti savo agurkais su likimo nuskriaustais vaikais, kurie tikrai būtų apsidžiaugę šviežiomis daržovėmis. Tiesa, daug kas pripažino, kad padėtis rinkoje dabar tikrai apverktina ir kad ūkininkų darbas yra tiesiog nuvertintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)