Tikėtina, kad ten pradės formuotis gigantiški kamščiai. 15 val. Žemės ūkio ministerijoje surengta spaudos konferencija, kaip bus skirstoma parama dėl kritusių pieno kainų protestuojantiems ūkiams. Delfi žiniomis, nuspręsti neduoti paramos stambiesiems ūkiams, kurie iki šiol dirba pelningai.

„Kadangi premjerė nesiteikė ateiti į mitingą (kalba apie vakar prie Seimo vykusį ūkininkų mitingą), o žemdirbiai turėjo eiti pas ją, tai ūkininkai darosi vis piktesni“, – vaizdo įraše kalba M. Puidokas ir tikina, kad "tiesiog važiavo per sieną".

Ar kitose vietose vyks panašios akcijos jis teigė nežinantis. Kol kas autostradoje apie 10 traktorių.

Žemės ūkio ministerija, nusprendė keisti nacionalinės pagalbos lėšų – pieno gamintojams valstybės skirtų 8 mln. Eur – teikimo principus, atsižvelgiant į skirtingas ūkininkų pajamas ir finansinę naštą. Liktų galioti nuostata, kad pripažintų žemės ūkio kooperatyvų nariams išmoka bus 10 proc. didesnė. Atskaitos taškas – ūkininko vardu registruotų pieninių karvių skaičius 2023 m. kovo 1 d. Paraiškas paramai gauti numatoma pradėti rinkti nuo balandžio 24 d. iki gegužės 12 d. Tačiau paramos gavėjų ratas turėtų siaurėti – ji būtų paskirstyta tiems ūkiams, kurių parduodamo natūralaus pieno pirmojo šių metų ketvirčio vidutinė kaina yra mažesnė nei 35 centai už litrą. Ministerijos skaičiavimu, tokių ūkininkų būtų apie 90 proc. Preliminariais skaičiavimais, kooperatyvo nariai už karvę turėtų gauti apie 96 Eur, kiti pieno gamintojai – 87 Eur.

Akcijos dalyviai sako, kad buvo pradėję formuotis spūstys, tačiau stebėtinai greitai atsirado policija ir traktorius išskirstė į aikšteles prie kelio.

Policijos pranešime spaudai rašoma:

"Eismo trikdžiai Kryžkalnyje išspręsti, eismas atnaujintas. Šiandien apie 14:25 val. policijoje gautas pranešimas apie eismo trikdžius Raseinių r. Kryžkalnio k., kur keturi traktoriai važinėdami žiedinėje sankryžoje, galimai trukdo eismui.

Į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams, traktorių vairuotojai neigė dalyvaujantys proteste ir trukdantys eismui. Susisiekus su Tauragės ir Šiaulių ūkininkų sąjungos atstovais, jie teigė nieko nežinantys apie jokias protesto akcijas keliuose.

Išsiaiškinus situaciją, eismas atnaujintas.

Įvykio aplinkybes toliau aiškinasi Šiaulių apskr. VPK Raseinių r. policijos komisariato pareigūnai."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)