Taip pat prekeiviai pardavinėjo agurkus ir pomidorus. Tiesa, jie atskleidė, jog pomidorai turguje – nelietuviški, o atvežtiniai, o agurkai net su žiedeliais – tikri kėdainietiški!

Jau daugelį metų turguje daržoves pardavinėjantys prekybininkai teigė, kad pirmųjų pavasarinių daržovių kainos jau krinta, nes šylant orams pavasarinio derliaus vis gausėja.

Šviežiai skintus agurkus prekeiviai pardavinėjo po 3 eurus, pomidorus – nuo 2,5 iki 3,5 euro už kilogramą.

Kainos šiek tiek krito, nes šilo oras.

Pasak prekybininkų, agurkai – kėdainietiški, pačių rankomis užauginti, o štai pomidorai dar ne mūsų.

Raibsta nuo žalumos

Tiek šeštadieniniame, tiek sekmadieniniame turguje akys tiesiog raibo nuo žalumynų. Ant prekybininkų stalų buvo gausu svogūnų laiškų, ridikėlių, krapų, salotų.

Pasak prekybininkų, žmonės pasiilgę žalumynų ir po žiemos juos puikiai perka.

Savaitgalį ryšulėlis svogūnų laiškų kainavo 60–90 centų, už salotų kilogramą buvo prašoma keturių eurų, didelis ryšulėlis ridikėlių kainavo vieną eurą, krapų – nuo pusės iki vieno euro.

Tiesa, pas vienus ryšulėlis truputį gausesnis, pas kitus – skurdesnis, bet dauguma prekybininkų stengiasi, kad ryšulėlis svertų šimtą gramų.

Gausu pernykščio derliaus

Turguje taip pat gausu pernykščio derliaus.

Pagrindinės daržovės, kuriomis dabar prekiauja prekybininkai, tai – bulvės, svogūnai, burokėliai, česnakai. Turguje yra ir obuolių.

Daržovių kainos įvairios – už kilogramą bulvių ir burokėlių prašoma 20–30 centų, morkų – 30 centų, svogūnų – 30–50 centų, česnakų – 3 eurų.

Obuolių kainos svyruoja, jos priklauso nuo vaisių dydžio bei prekinės išvaizdos. Dabar obuolių kaina yra šiek tiek pakilusi, mat iki dabar išlikę tik pačios stipriausios ir vėlyviausios obuolių veislės. Jų kainos prasideda nuo 50 centų iki 1 euro už kilogramą.

Braškės, žinoma, ne vietinės

Turguje pasirodė ir pirmosios braškės, tiesa, ne lietuviškos.

Už pusės kilogramo indelį šių gražių uogų prašoma 2,5 euro. Kilogramas – 5 eurai.

Prekybininkai atskleidžia, kad braškės nelietuviškos.

Lietuviškos lauke dar net nežydi, žydi tik šiltnamiuose auginamos.

Prekybininkai pasakoja, kad braškes augina ir šiltnamyje, ir po agroplėvele. Pirmųjų lietuviškų braškių bus galima tikėtis tik po gero mėnesio. Šiuo metu turguose prekiaujama graikiškomis uogomis.