Lietuvos paviljono atidarymo ceremonijoje viceministras akcentavo Taivano rinkos svarbą Lietuvai. „Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų gamintojai labai suinteresuoti žengti į naujas rinkas Pietryčių Azijoje, todėl Taivanas yra labai svarbus šiame regione. Taivanas domisi lietuviškais maisto produktais ir jų importo galimybėmis, o Lietuvos maisto pramonės įmonės domisi Taivano rinka, todėl jau dabar intensyvėjantis bendradarbiavimas su Taivanu padės lietuviškiems maisto produktams čia įsitvirtinti“, - sako viceministras E. Giedraitis.

Lietuvos įmonių paviljone parodoje prisistato daugiau nei dvidešimt įmonių ir siūlo pieno produktus, įvairius gėrimus, saldainius, konditerijos gaminius, ekologiškus produktus.

Parodoje vyko lietuviškų miltų pritaikymo vietos gaminiams ir jų populiarinimo seminaras. Žinomos Taivano kepyklos iš lietuviškų kviečių miltų gamino įvarius produktus: duoną ir pyragus, kitus miltų patiekalus.

Taivaniečiai lietuviškus kviečių miltus įvertino puikiai, nors mato tam tikrus šių produktų skirtumus, pavyzdžiui, miltų spalva: lietuviški – gelsvesni, taivanietiški – baltesni. Lietuviški miltai ypač tinkami garuose gaminamiems produktams. Duonai ir sausainiams tinka miltų mišiniai (lietuviškų ir taivanietiškų).

Parodoje taip pat pristatytas lietuviškų grūdų sektorius ir potencialas. Šiuo metu Taivane prekiaujama daugiausiai vokiškais ir prancūziškais miltais, bet tikimasi, kad greitai atsiras ir lietuviškų, nes dar praėjusių metų pabaigoje buvo išduoti leidimai kviečių ir jų produktų eksportui į Taivaną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją