Jo teigimu, ministerijos perkėlimas yra vienas iš penkių jo iškeltų prioritetų, kuriuos jis įvardijo vos paskirtas ministru.

„Reikia suprasti, kad ateinu iš regioninės politikos srities, kai buvau viceministras Vidaus reikalų ministerijoje, ir visą laiką kalbėjau apie tai, kad valstybės institucijos galėtų praturtinti Lietuvos regionus, nes yra didelis ir rimtas darbdavys.

Darydami tą žingsnį, stipriname Vidurio Lietuvą, sukurdami galimybę dirbti nacionalinėje valdžios institucijoje ir tuo būdu laikydami kvalifikuotus specialistus, ypač žemės ūkio specialistus, Kaune, kad je neišsivažinėtų“, - „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ trečiadienį sakė G. Surplys.

Ministras pripažino, kad perkeliant darbo vietas į Kauną, dalis darbuotojų tikrai paliks ministeriją.

„Natūraliai (darbuotojų. - ELTA) kaita vyks, nes nedaug žmonių yra linkę važiuoti iš Vilniaus ir dirbti Kaune. Tuos žmones, kurie nepanorės likti ministerijoje, kurie jau dabar ieškosi darbų, turėsime pakeisti žmonėmis iš Kauno, galbūt Šakių ar dar kažkur“, - kalbėjo ministras.

Ministro teigimu, kovą Kaune turi pradėti veikti vadinamoji veidrodinė ministerija, kurioje turėtų dirbti keliasdešimt darbuotojų.

„Galbūt dirbs melioracijos skyrius, galbūt Europos Sąjungos, žodžiu, dubliuos tai, kas šiuo metu yra Vilniuje, tačiau jų darbo vieta bus Kaune. Taip pat kalbamės su geriausiais specialistais, su skyrių vedėjais, siūlydami jiems tą galimybę važiuoti į Kauną ir sakydami, kad mes juos tikrai vertiname. Darome viską, kad pertrūkio nebūtų“, - kalbėjo ministras.

Pats ministras teigė, kad Vilniuje jam reikia būti pirmadienių rytais ministrų pasitarime, trečiadieniais -Seimo komitetų posėdžiuose ir Vyriausybės posėdžiuose, ketvirtadieniais po pietų - Vyriausybės valandoje Seime.

„Visą kitą laiką aš dirbsiu Kaune pagal tai, kokia bus mano darbotvarkė. Bet aš pats sau ir darbuotojams esu pasakęs, kad svarbiausia yra ne būti darbo vietoje, bet padaryti darbus ir pasiekti rezultatus. Tai jeigu žmonės protingai susiplanuos savo darbotvarkę ir per savaitę dvi ar tris dienas turės susitikimų Vilniuje, jie tikrai neturės važinėti į Kauną tomis dienomis tik tam, kad atsižymėtų“, - teigė G. Surplys.

ELTA primena, kad antradienį ŽŪM paskelbė skaičiavimus, jog ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Kaune ministerijai esą reikės kone 2,5 karto mažesnio ploto patalpų. Jų išlaikymo sąnaudos sumažės 2-3 kartus, o per metus bus sutaupoma bent 200 tūkst. eurų.

Planuojama, kad jau kitąmet ŽŪM ir jai pavaldžios įstaigos bus perkeltos ir dirbs Kaune, o kovo pabaigoje Kaune pradės veikti „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų.

Iki 2019 m. gruodžio turėtų būti įgyvendintos visos viešųjų pirkimų procedūros, rastos, išnuomotos ir darbui pritaikytos patalpos. Galutinai laikinojoje sostinėje ministerija įsikurtų 2020 m. pirmą ketvirtį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)