Į 200 eurų sieksiančią periodinę išmoką galėtų pretenduoti individualią žemės ūkio veiklą vykdantis asmuo, jeigu jis atitiks visas įstatyme numatytas sąlygas. Pagal svarstomą projektą, jo žemės ūkio valdos ar ūkio ekonominis dydis bus mažesnis negu 4 EDV, bus deklaravęs už 2019 m. pasėlius arba turi bent vieną sąlyginį gyvūną, jo deklaruota gyvenamoji vieta yra kaimo vietovėje, jis negauna išmokos savarankiškai dirbančiam asmeniui ir dirba pagal darbo sutartį ar turi darbo santykiams prilygintų teisinių santykių, o jam priskaičiuotas darbo užmokestis bus ne didesnis už minimaliąją mėnesinę algą.

Vienkartinės ir periodinės išmokos būtų išmokamos iki 2020 m. gruodžio 31 d., jas skirtų ir mokėtų „Sodra“. Asmuo prašymą dėl vienkartinės ar periodinės išmokos paskyrimo turėtų pateikti savivaldybės administracijai pagal jo deklaruotą gyvenamąją vietą.

Pasak pasiūlymų iniciatorių, smulkia žemės ūkio veikla užsiimančių asmenų skaičius siekia 42 tūkst. Jei Seimas pritars, naujos nuostatos įsigaliotų 2020 m. rugpjūčio 1 d. ir galiotų iki 2020 m. gruodžio 31 d.
Po svarstymo už šiuos teisės akto pakeitimus balsavo 64 Seimo nariai, susilaikė 7 parlamentarai. Galutinis balsavimas dėl šių nuostatų priėmimo numatomas birželio 30 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)