Pasak jo, galėtų būti plečiamos dabartinės patalpos Kaune, kuriose įsikūręs ministerijos padalinys.

„(Laimėjusios įmonės pasitraukimą iš konkurso – BNS) turėtų vertinti naujasis ministras. Natūralu, kad jis nori įsigilinti ir priimti sprendimą, kuris būtų racionaliausias ir ekonomiškiausias. Patalpų problema tikrai nėra pagrindinis klausimas. Yra pastatų, ir dabar ministerijos padalinys dirba patalpose Kaune, jos gali būtui plečiamos, čia antraeiliai dalykai“, – penktadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Esminis dalykas, kad ministerija turi būti Kaune“, – pridūrė jis.

ŽŪM patalpų nuomos Kaune konkursą laimėjusi koncerno SBA grupės įmonė „BEI Capital“ penktadienį nusprendė pasitraukti ir atsiėmė paraišką.

Anot jos, „projekte nesant aiškumo ir tvirto apsisprendimo kasdien augo potencialių nuostolių tikimybė, kurios bendrovė negalėtų toleruoti.“

Sutartis su konkursą laimėjusia „BEI Capital“ turėjo būti pasirašyta iki rugpjūčio 26 dienos, tačiau naujasis žemės ūkio ministras Andrius Palionis, abejojantis ministerijos perkėlimo į Kauną tikslingumu, terminą buvo atidėjęs iki rugsėjo 10 dienos. Be to, jis sukūrė darbo grupę, kuri iki rugsėjo 6 dienos turi įvertinti, ar reikia perkelti ministeriją.

Ketvirtadienį ministerijos persikėlimui į Kauną vadovaujanti Vitalija Zumerienė taip pat pasiprašė atleidžiama. Pasak jos, projektas turi „daugybę neapibrėžtumų ir interesų“.

Ministerijos perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.