Tai rajono meras Valerijus Makūnas patvirtino Kauno rajono savivaldybėje pirmadienį vykusiame susitikime, kuriame aptartos netinkamai laikomų gyvūnų problemos. Pasitarime dalyvavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT), Savivaldybės bei gyvūnų globos organizacijos „Nuaras“ atstovai.

ELTA primena, kad problemos išryškėjo po to, kai visuomenininkų pastangomis įvairiose Lietuvos vietose buvo aptiktos nelegalios šunų veisyklos, o rugsėjo 10-osios vakarą Kauno rajono Naujasodžio kaime vyko bene didžiausia iki šiol Lietuvoje šunų paėmimo operacija.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento vadovė Daiva Švelnienė sakė, kad minėtai veisyklai VMVT išdavė leidimą tik dviem šunims, o surasta kelios dešimtys. Karmėlavos seniūnė Violeta Armolaitienė patvirtino, kad nuošalioje sodyboje gyvūnai buvo laikomi narvuose, antisanitarinėmis sąlygomis. „Tvyrojo baisi netvarka ir smarvė“, – pasakojo seniūnė.

Pagal sutartį su Kauno rajono savivaldybe, 81 šuo iškeliavo į gyvūnų globos namus „Nuaras“. Įmonės direktorės Jurgitos Gustaitienės teigimu, sodyboje šunys beveik nelojo, jie buvo laikomi ant grotų, todėl jų eisena sutrikusi. Dabar specialistai tiria, ar keturkojams nebuvo specialiai sužalotos balso stygos. Dėl Naujasodžio atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Susitikime taip pat aptarta situacija dėl UAB „Švaistūnas“ augintinių. Šios įmonės savininkai Gaižėnų kaime (Ringaudų seniūnija) augina kiaules, kurios, pasak VMVT atstovų, taip pat laikomos netinkamomis sąlygomis. Pažymėtina, kad už gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimus įmonė jau yra bausta pinigine bauda. VMVT atstovai patvirtino, kad sudarytas grafikas, pagal kurį kiaulių skaičius fermoje sparčiai mažinamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)