Gegužės pradžioje Lietuvos grūdų augintojų asociacijos administracijos vadovas Ingas Jankauskas Eltai sakė, kad dėl sausros situacija yra blogesnė Vakarų Lietuvoje.

„Kiek teko kalbėti su Rytų Lietuvos ūkininkais, Ignalinos kraštas, kažkiek Švenčionių gavo lietaus. Aišku, šiluma turbūt tą lietų išgarino, bet jiems situacija šiek tiek geresnė. Blogiau yra Vakarų Lietuvoje, kur netgi dulkių debesys formuojasi, nes pakankamai didelis vėjas, pasėliai dar nesužėlę ir lengvesnė žemė tampa dulkių debesimis", – kalbėjo grūdų augintojų atstovas.

Tuo metu Lietuvos daržovių augintojų asociacijos direktorė Zofija Cironkienė sakė, kad problema yra ta, jog daržovių negalima normaliai pasėti, nes yra per sausa.

Kaip nurodo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, balandžio viduryje kritulių iškrito tik kai kur rytiniuose ir pietiniuose rajonuose bei Panevėžio ir Kelmės apylinkėse, tačiau jų kiekis buvo labai nedidelis ir siekė 0,1-0,7 mm. Anot tarnybos, tik trijuose matavimo punktuose išmatuota daugiau nei 1 mm kritulių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)