Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro generalinio direktoriaus vieta buvo laisva jau keletą metų.

Šis centras viena iš kertinių žemės ūkio institucijų. Kaip rašoma įmonės tinklalapyje, jos užduotis efektyviai, kokybiškai ir laikantis gerųjų informacinių technologijų valdymo praktikų administruoti žemės ūkio informacinę sistemą ir jos sudedamąsias dalis, apdorojant ir teikiant operatyvią, apibendrintą informaciją valstybės ir savivaldybių institucijoms, socialiniams partneriams, žemės, maisto ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės srityse.

Rekvizitai.lt duomenimis, įmonėje dirba 200 žmonių, vidutinis atlyginimas 2 144,78 eurai, atlyginimų mediana 1 773,06 eurai.

Žemės ūkio ministerija pripažįsta, kad toks konkursas buvo, tačiau laimėtojo pavardės neatskleidžia.

Delfi atsiųstame komentare rašoma, kad 2020.10.27 vyko Žemės ūkio ministerijos organizuotas konkursas Valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro generalinio direktoriaus pareigybei užimti. Konkurse dalyvavo 8 pretendentai.

„Šiuo metu vyksta konkurso laimėtojo tikrinimo procedūros. Tik atlikus šias procedūras ir priėmus sprendimą konkurso laimėtoją skirti į pareigas, bus galima atskleisti konkursą laimėjusio asmens tapatybę“, – rašoma komentare.

Delfi susisiekė su pačiu E. Gustu.

„Kol kas nieko komentuoti negaliu (kol neužbaigtos visos būtinos procedūros)“, – rašoma jo elektroniniu laišku atsiųstame paaiškinime.

Koks šio centro generalinio direktoriaus atlyginimas ŽŪM nekomentuoja, tačiau įstaigos puslapyje nurodoma, kad pavaduotojo pareiginis atlyginimas 3152,93 eurai neatskaičius mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)