Kaip rašoma NMA pranešime spaudai, teisės aktai įpareigoja patikrinti ne mažiau kaip 5 proc. ūkių bei gyvulių pagal kiekvieną priemonę. Tai reiškia, kad turi būti patikrinta ne mažiau kaip po 5 proc. mėsinių galvijų, mėsinių avių, pieninių veislių bulių, pieninių ožkų ūkių.

NMA, atsižvelgusi į tai, kad patikrų metu nustatoma labai mažai neatitikimų, o pritaikytų sankcijų suma tesiekia kelis tūkstančius eurų, šiais metais patikroms atrinko žymiai mažiau gyvulių.

Palyginti su praėjusiais metais, tikrinamų gyvulių skaičius sumažės 30 proc. (praėjusiais metais patikroms buvo atrinkta 52 tūkst., šiemet atrinkta 36 tūkst. gyvulių).

Pažymima, kad NMA specialistai tikrins, kaip laikomasi šių reikalavimų: gyvulių prieaugio ženklinimo ir jų užregistravimo Ūkinių gyvulių registre.

Tuo metu atlikdami patikras pieno ūkiuose specialistai, be paminėtų reikalavimų, taip pat tikrins, ar ūkininkai tinkamai deklaravo parduoto pieno kiekį.

Gyvulių ūkių valdytojai ar partneriai turi ne vėliau kaip per 48 val. nuo informavimo apie patikrą sudaryti tinkamas sąlygas kontrolei atlikti.

Nustačius, kad žemės ūkio veiklos subjektai trukdo atlikti patikras arba nesudaro tinkamų sąlygų kontrolę atliekantiems darbuotojams, parama žemės ūkio veiklos subjektams einamaisiais metais nemokama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)