"...Jaučiame ir girdime [Vyriausybėje], kad šis mokestis yra našta. [...] Grįžtant prie 5 proc., šnekėjau su naujuoju [aplinkos] ministru ir jis patikino, kad artimiausiu metu bus pateiktas Vyriausybės nutarimas dėl Miškų įstatymo keitimo, kad būtų atsisakyta šio mokesčio", – Lietuvos miško ir žemės savininkų asociacijos (LMSA) XXII Generalinėje Asamblėjoje patikino Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio patarėjas Aleksandras Muzikevičius. Šią gerą žinią patvirtino ir po to kalbėjęs Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narys miškininkas Kęstutis Bacvinka.

Lietuvos miško ir žemės savininkų asociacija (LMSA) savo pranešime rašo, kad nuolat kelia klausimą dėl būtinybės atsisakyti nuo praeitos kadencijos Seime socialdemokrato Algimanto Salamakino iniciatyva įvesto papildomo mokesčio privačių miškų savininkams – privalomųjų 5 proc. atskaitymų nuo veiklos (nuo galutinės pardavimo kainos už parduotą nenukirstą mišką ir apvaliąją medieną). Generalinės Asamblėjos rezoliucijoje raginame neatidėliojant tobulinti specifinio apmokestinimo ir bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo sistemą:

A. Muzikevičius taipogi patikino, kad ir toliau išliks šiuo metu Aplinkos ministerijos administruojama Bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo programa (kurios lėšos formuojamos iš šiuo metu VĮ VMU ir privačių miškų valdytojų mokamų 5 proc. mokesčių) ir prasidės plati diskusija, kokiu būdu finansuoti šią reikalingą programą.Su Ministro Pirmininko patarėjo A.Muzikevičiaus pasisakymo ištrauka, liečiančia 5 proc.mokestį, susipažinti galima čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)