Vyriausybei pateiktame nutarimo projekte pažymima, kad projektui įgyvendinti asignavimų iš valstybės biudžeto nereikės. Valstybės turtas iš valstybės įmonės pereina uždarajai akcinei bendrovei, kur valstybė yra pagrindinė akcininkė.

Tikimasi, kad įmonių sujungimas įvyks ne vėliau kaip iki šių metų gruodžio 1 d.

Vyriausybei siūlomame nutarimo projekte įvardijami keli tokios įmonių reorganizacijos tikslai.

Tikimasi, kad po sujungimo panaudojant vienos įmonės turimą logistiką ir kitoje įmonėje įdarbintus kontrolės asistentus, dirbančius ūkiuose, pieno ūkiai galės plačiau, pigiau ir paprasčiau naudotis reorganizuotos įmonės teikiamomis paslaugomis.

Taip pat tikimasi, kad naujoji įmonė galės pasiūlyti platesnį, labiau prieinamą tyrimų ir paslaugų spektrą.

Viliamasi ir to, kad veiksmingiau bus vykdomas Veislininkystės įstatymas, reglamentuojantis gyvulių veislių genofondo saugojimą, produktyvumo ir veislinių savybių gerinimą.

„Pieno tyrimai“ iki dabar atliko pieno tyrimus veislininkystės tikslais, tačiau įmonė nebuvo paskirta atsakinga už gyvulių produktyvumo kontrolės vykdymą, teigiama nutarimo projekte.

„Reorganizavimu siekiama sukurti žalio pieno gamybos reguliavimo sistemą, apimančią bandų produktyvumo ir veislinių savybių gerinimą, prioritetus subalansuotam gyvulių šėrimui, pažangaus, modernaus ir darnaus ūkio vystymui bei plėtrai“, - rašoma ministerijos parengtame dokumente.

Siūlymui valstybės įmonę „Pieno tyrimai“ pertvarkyti į uždarąją akcinę bendrovę Vyriausybė jau yra pritarusi praėjusių metų birželį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)