Pretendentas privalo turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti anglų kalbą pažengusio vartotojo lygmens B2 lygiu, taip pat išmanyti teisės aktus, reglamentuojančius ekologiškų produktų, produktų, pagamintų pagal nacionalinę kokybės sistemą, bei kitų produktų, kuriuos įstaiga sertifikuoja ir kontroliuoja gamybą, sertifikavimą, perdirbimą, ženklinimą, šių produktų importo ir eksporto tvarką, maisto kokybę, skelbia ŽŪM.

„Ekoagros“ yra pelno nesiekiantis, ribotos civilinės atsakomybės viešasis juridinis asmuo, veikiantis ekologinės gamybos ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą (NKP) pagamintų produktų sertifikavimo ir kontrolės srityse.

ELTA primena, kad vadovo konkursas buvo paskelbtas po to, kai buvęs vadovas Gintautas Labanauskas atleistas iš pareigų kovo pabaigoje.

G. Labanauskas su žemės ūkio ministru Giedriumi Surpliu buvo įsivėlę į konfliktą. G. Labanauskas teigė, esą turi duomenų dėl galimos korupcijos žemės ūkio srityje. Ministerijos teigimu, sprendimas nutraukti darbo sutartį su G. Labanausku buvo susijęs su darbais, kurie nebuvo atlikti.

G. Labanausko ilgą laiką ministerija negalėjo atleisti, nes pastarasis turėjo laikiną nedarbingumą. Galutinai atleisti jį iš pareigų pavyko kovo 29 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją