Pastaraisiais metais, pasak lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ pranešimo, taip pat pastebimas ekologiškų kiaušinių pardavimų augimas.

„Nors iki prasmingiausios pavasario šventės liko beveik trys savaitės, jaučiame išaugusią kiaušinių paklausą. Ir tai yra visiškai įprasta, šią tendenciją stebime jau ne vienerius metus, todėl atsižvelgdami į žmonių pirkimo įpročius tam ruošiamės iš anksto ir didiname šių prekių pasiūlą“, – pranešime teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Lyginant su įprastais kiaušinių pardavimais, pastarųjų trejų metų duomenys rodo, kad prieš Velykas jų vidutiniškai parduodama 87 proc. daugiau, o kai kurių gamintojų kiaušinių žmonės nuperka tris, penkis ar net septynis kartus daugiau.

Pažymima, kad bendri kiaušinių pardavimai išlieka gana stabilūs, tačiau auga ekologiškų kiaušinių poreikis: nuo 2016 metų jų kasmet nuperkama maždaug 50 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Taip pat lietuviai perka ne tik vištų, bet ir kitų paukščių kiaušinius, kurių paklausa artėjant Velykoms išauga nuo dviejų iki keturių kartų.

Kaip ir ankstesniais metais, „Maximoje“ žmonėms siūloma įsigyti ir jau nudažytų putpelių kiaušinių ir velykinių margučių: praėjusiais metais dažytų putpelių kiaušinių parduota dešimtadaliu, o velykinių margučių - penktadaliu daugiau nei 2017-aisiais.

Iš viso „Maximose“ galima rinktis iš 35 skirtingų rūšių ir gamintojų kiaušinių, o nuo praėjusių metų i galima įsigyti - Australijos stručio emu ir Afrikinio stručio kiaušinių, kurie siūlomi didžiausiose tinklo parduotuvėse.

Kaip pranešė V. Drulienė, šiemet pirkėjai už vieną vištos kiaušinį mokės nuo 0,08 euro iki 0,39 euro arba už pakuotę nuo 0,79 euro iki 3,89 euro. Vištos kiaušinių kaina priklauso nuo to, kokiomis sąlygomis laikomos vištos, kiaušinių bei pakuotės dydžių. Pigiausi vištų kiaušiniai yra „Optimos linijos“ 10 vnt. M dydžio kiaušinių pakuotė, o brangiausi - ekologiški L dydžio kiaušiniai 10 vnt. pakuotėje. Putpelių kiaušiniai, nepriklausomai nuo pakuotės dydžio, kainuoja 0,12 euro už vienetą arba 1,39 - 2,49 euro už skirtingų dydžių pakuotę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)