Vienam paramos gavėjui kompensuojama iki 70 proc. medaus mėginio kokybę ir natūralumą atspindinčių kriterijų ištyrimo išlaidų, bet ne daugiau kaip 300 eurų. Į šią sumą įeina kiekvieno sukimo (pavasarinio, vasarinio, rudeninio) medaus kokybę ir natūralumą atspindinčių kriterijų (medaus drėgnumas, diastazės aktyvumas, hidroksimetilfurfurolo bendrasis kiekis meduje, medaus botaninės sudėties (žiedadulkių kiekiai ir jų rūšys) ištyrimas, informuoja Žemės ūkio ministerija.

Paramą gali gauti bičių laikytojai, kurių laikomos bičių šeimos registruotos Ūkinių gyvūnų registre, ir įregistravę Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre žemės ūkio valdą valdytojai.

Lėšos skiriamos iš Europos žemės ūkio garantijų fondo ir valstybės biudžeto - 76 tūkst. eurų.

Ministerijos teigimu, užpildyta paramos paraiška kartu su reikalaujamais dokumentais turi būti teikiama arba siunčiama mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento teritoriniam paramos administravimo skyriui pagal pareiškėjo gyvenamąją/buveinės vietą arba jo bityno registravimo vietą.

Paraiškas bus galima teikti iki gegužės 31 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją