Siekiant išsaugoti kiaulininkystės sektoriaus veiklos gyvybingumą Žemės ūkio ministerijos sprendimu, krizę išgyvenančiam kiaulininkystės sektoriui skirta finansinė parama iš Europos žemės ūkio garantijų fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų, rašoma pranešime.

Kiaulininkystės įmonės pateikė 35 paraiškas dėl finansinės paramos pabrangusių pašarų kainų skirtumui padengti. Finansavimas skirtas 33 pareiškėjams. Augintojai gavo po 10,7 Eur už kiekvieną kiaulę.

Pagalba skirta už 2022 m. kovo – gegužės mėnesiais laikytas kiaules pagal Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro Ūkinių gyvūnų registre registruotų kiaulių skaičių.

Praėjusių metų pabaigoje kiaulių laikytojai taip pat gavo laikinosios valstybės pagalbos išmokas – beveik 3,6 mln. Eur nuostoliams dėl COVID-19 sukeltos situacijos kompensuoti. Tuomet išmokos skirtos 55 pareiškėjams – po 30 Eur už vieną kiaulę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)