Jis dirbs kiekvieną šeštadienį, nuo 9 iki 15 valandos, rašoma pranešime.

Mobiliajame ūkininkų turgelyje gali prekiauti visi ūkininkai užauginę bei perdirbę savo produkciją, tautinio paveldo, nacionalinės kokybės bei ekologiškų maisto produktų gamintojai, taip pat bitininkai, sodininkai bei žvejai. Svarbiausia sąlyga, kad prekiaujama būtų tik savo ūkyje užaugintais produktais bei turint visus reikalingus maisto gamybai leidimus, rašoma pranešime.

„Turgelis tampa savotišku inkubatoriumi, kur ūkininkai gali pristatyti tiesiogiai vartotojui savo naujus gaminius. Tiesioginės maisto tiekimo grandinės yra prioritetas visoje Europos Sąjungoje, kur laimėtojas yra ne vien ūkininkas, bet svarbiausia ir vartotojas, turintis galimybę įsigyti šviežių, natūralių, tradicinių, vietoje užaugintų maisto produktų tiesiai iš augintojų ir gamintojų, kurie be kita ko dar ir sudėtinė sveikesnės mitybos dalis“, – sako jo atidarymo iniciatorius Mindaugas Maciulevičius ir prisipažįsta, kad dvigubas džiaugsmas, kad nuo šiol prekybos centro viduje esančiame „ūkininkų turgelio“ skyriuje duris atvers pirmoji Panevėžyje parduotuvė „Kraitė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)