Ši valstybės pagalbos priemonė skiriama dėl rudenį stipriai sutrikdytos perdirbti skirtų obuolių rinkos, dėl ko obuolių augintojai patyrė nuostolių, rašoma pranešime.

Remiantis VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, 2017–2021 m. perdirbimui rugsėjo mėnesiais vidutiniškai buvo parduodama 14 467 t obuolių. Šių metų rugsėjo duomenimis, perdirbimui skirtų obuolių buvo supirkta tik 4 455 t.

„Rinka buvo stipriai sutrikdyta, kadangi obuolių 2022 m. rugsėjį, palyginti su praėjusių 5 metų duomenimis, buvo supirkta 70 proc. mažiau. Be to, supirkimo kainos taip pat sumažėjo – nuo 12-14 centų už kilogramą iki 10 centų, kas taip pat turėjo neigiamą poveikį šiam sektoriui“, – teigia žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Paraiškos šiai paramai gauti jau surinktos, šiuo metu vyksta jų vertinimas, o parama bus išmokėta iki šių metų pabaigos.

Siekiant suteikti paramą kam jos iš tiesų labiausiai reikia, paraiškas galėjo teikti tie, kurių pagrindinė veikla yra obuolių auginimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją