Parodą-festivalį organizuoja tinklalapis www.miskininkas.eu, rašoma pranešime.

Organizatoriai rašo, kad šio renginio unikalumas bus tas, jog įmonės, pristatančios techniką, turės galimybes ją pademonstruoti medynuose ir vietoje atrėžtose biržėse. Siesarties šlaite bus demonstruojamas medienos ištraukimas gervėmis ar kitu būdu, parodyta biržių įdirbimo technika, pakelių medžių, krūmų šalinimo, pakelių priežiūros galimybės, pamiškių, krūmų frezavimo technika. Vyks medvežių operatorių, medienvežių vairuotojų, pjūklininkų profesinio meistriškumo varžybos.

Anot parodos–festivalio „Miškai: inovacijos ir tradicijos 2019“ iniciatorių, idėja surengti tokią parodą sklandė seniai, nes jau pribrendo būtinybė ne tik oficialiuose pristatymuose pasigirti pasiekimais, bet ir pabūti, pabendrauti su kolegomis bei bendraminčiais, užmegzti naujų pažinčių. Juolab kad rugsėjo pradžia tam labai tinkamas metas, be to, galima pradėti ir metų derlių skaičiuoti, pasižiūrėti, kur dar derėtų pasitempti.

Renginys vyks dvi dienas, tad pakaks laiko ne tik apžiūrėti techniką, bet ir pamatyti, kaip ji dirba, sudalyvauti mokslinėse konferencijose ar praktiniuose mokymuose. Šalia valstybės saugomo Felinkos ąžuolo ir Lietuvos šimtmečio ąžuolyno, taip pat Lyduokių dvare Lietuvos arboristų asociacija organizuos parkų, miestų medžių priežiūros ir genėjimo seminarą – mokymus. Kituose seminaruose bus skaitomi mokslininkų pranešimai apie svarbiausius miesto medžių būklės vertinimo ir priežiūros principus, kirtimo būdų vertinimą, miško genetinių išteklių išsaugojimo tikslus ir metodus, apie medžius senolius ir ąžuolynus, gamtinio turizmo perspektyvas Lietuvoje, įžvalgas apie šalies miškininkystės istoriją, miškų išteklius bei kiti.

Dar viena pramoga ir šventė akims – Ukmergės rajono ir Lietuvos medžiotojų trofėjų ekspozicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)