Iš viso bus išmokėta daugiau kaip 7,88 mln. Eur paramos 10,4 tūkst. pieno gamintojų. Bendra pagalbos suma vienam pieno gamintojui per einamuosius ir dvejus ankstesnius finansinius metus negali viršyti 25 tūkst. Eur.

NMA beveik visiems pareiškėjams paramą išmokės iki birželio 5 d., o išimtinais atvejais, t. y. kai pareiškėjai nėra pateikę savo banko duomenų, iki liepos 7 d., kaip numatyta teisės aktuose.

Primename, kad pagalba, vadovaujantis žemės ūkio ministro įsakymu patvirtintomis Nacionalinės pagalbos pieno gamintojams teikimo taisyklėmis, teikiama pieno gamintojams, kurie Lietuvos žemės ūkio ir kaimo verslo registre užregistruoti kaip valdos valdytojai arba partneriai ne vėliau kaip iki 2023 m. sausio 31 d.; jei vidutinė 2023 m. vasario–kovo mėnesių natūralaus žalio pieno supirkimo kaina buvo ne didesnė kaip 35 ct už kilogramą; kurių vardu Ūkinių gyvūnų registre 2023 m. kovo 1 d. buvo registruotų pieninių karvių; kurie ir kurių sutuoktiniai nėra ir nebuvo patvirtinti paramos gavėjai pagal Kaimo plėtros 2004–2006 metų plano priemonę „Ankstyvo pasitraukimo iš priekinės žemės ūkio gamybos rėmimas“ ir Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonę „Ankstyvas pasitraukimas iš prekinės žemės ūkio gamybos“; kurie pateikė paraiškas nacionalinei pagalbai gauti.

Pagalba pieno gamintojams mokama už Ūkinių gyvūnų registre 2023 m. kovo 1 d. registruotas pienines karves.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją