Ūkininkams, negavusiems avansinių išmokų, bus išmokama visa apskaičiuota išmokų suma. Planuojama, kad likusi tiesioginių išmokų ir paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones dalis per pirmąsias dvi mokėjimo savaites pasieks daugumos pareiškėjų sąskaitas.

NMA iš viso net 99,6 proc. pareiškėjų išmokėjo tiesioginių išmokų avansus ir avansines išmokas pagal KPP priemones „Išmokos už vietoves, kuriose yra gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“ ir „Ekologinis ūkininkavimas“. Per pirmąsias dvi mokėjimo savaites iš viso išmokėta net 402,5 mln. eurų avansinių išmokų.

Nuo gruodžio 1 d. pareiškėjų sąskaitos bus pradėtos pildyti likusia minėtų išmokų dalimi, taip pat bus pradėta mokėti parama pagal KPP priemones „Su „Natura 2000“ ir Vandens direktyva susijusios išmokos“, atitinkamas priemonės „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“ veiklas ir atsietoji pereinamojo laikotarpio nacionalinė parama už baltyminius augalus.

Likusią išmokų dalį Europos Sąjungos reglamentas įpareigoja valstybes nares mokėti nuo gruodžio 1 d. iki kitų metų birželio 30 d., tačiau NMA daugumą galutinių išmokų planuoja pervesti per pirmąsias dvi mokėjimo savaites.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją