Pranešimas apie nelaimę buvo gautas kelios minutės po 18 valandos. Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta, kad Pakarklių kaime dega sandėlis su grūdų bokštais. Į įvykio vietą buvo išsiųsti ugniagesiai gelbėtojai bei greitosios medicinos pagalbos medikai.

Pirmoji į įvykio vietą atskubėjo vos už kelių kilometrų įsikūrusi Krakių ugniagesių komanda. Atskubėjus pirmiesiems ugniagesiams, pastato stogas degė atvira ugnimi. Netrukus į pagalbą atskubėjo ugniagesiai iš Dotnuvos, Rugėnų, Kėdainių, Josvainių. Iš viso liepsnas malšino penkios ugniagesių autocisternos, dirbo penkiolika ugniagesių.

Gaisrą gesinti buvo ypač sunku, mat degė 20 iš 29 pastato viduje įrengtų grūdų bokštų su įvairiais grūdais. Iš viso degė net 900 tonų grūdų. Tuomet buvo nuspręsta į pagalbą pasitelkti ugniagesių autokeltuvą. Šis atskubėjo net iš Jonavos. Gaisrą malšinti padėjo ir bendrovės technika.

Didžiulis gaisras, kilęs ketvirtadienį, buvo malšinamas iki penktadienio ryto. Nuostoliai ir gaisro priežastys nustatinėjamos.