Kaip praneša Prezidento komunikacijos grupė, šalies vadovas teiravosi mėsos, grūdų perdirbėjų asociacijų atstovų bei pieno ir paukštienos produkcijos gamintojų, kaip įmonės tęsia veiklą karantino sąlygomis, ar užtektinai pagaminama maisto produktų, kokių sunkumų kyla gamyboje, ar nekyla kitų rizikų, galinčių lemti gamybos ar maisto produkcijos tiekimo rinkai sutrikimus.

„Koronaviruso pandemija dar labiau išryškino žemės ūkio svarbą, nes aprūpinimas būtinais maisto produktais ekstremalios situacijos sąlygomis yra vienas svarbiausių valstybės uždavinių. Lietuvos žemės ūkis yra stiprus ir gali ne tik patenkinti vietos poreikius, bet ir dirbti eksportui, ir tą darys ateityje. Pagrindinių maisto produktų, išskyrus kiaulieną, daržoves ir vaisius, šalyje pasigaminame viršydami vidaus poreikį. Todėl valstybės institucijų uždavinys šiandien - imtis priemonių, kurios padėtų žemės ūkio sektoriaus dalyviams produktyviai tęsti veiklą", - sakė prezidentas.

G. Nausėda atkreipė dėmesį, kad, nepaisant Žemės ūkio ministerijos patikinimų, iki šiol atliktos ne visos užduotys, susijusios su valstybės maisto rezervo formavimu. Prezidentas paragino ministeriją kuo greičiau atlikti reikalingas procedūras ir užtikrinti, kad valstybės maisto rezervas būtų aprūpintas būtinais maisto produktais, o prireikus jį panaudoti, nekiltų jokių kliūčių.

„Valstybės rezervo formavimas gali tapti priemone, skatinančia žemės ūkio sektorių ir padedančia jam įveikti ekonomines ir finansines problemas. Taip pat ir maisto pasaugojimo klausimai, kurie apima ir kontaktus su Europos Komisija, šiuo metu yra esminiai", - sakė šalies vadovas.

Pokalbio dalyviai taip pat akcentavo, kad Sveikatos apsaugos ministerija turėtų kuo skubiau paruošti ir patvirtinti aiškius žemės ūkio ir maisto pramonės higienos standartus, suvaldant COVID-19 rizikas ir užtikrinant nepertraukiamą gamybą.

Konferenciniame pokalbyje su prezidentu dalyvavo žemės ūkio ministras Andrius Palionis, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius, žemės ūkio kooperatyvo „Pienas LT" valdybos pirmininkas Tomas Raudonius, Pienininkų asociacijos „Pieno centras" direktorius Egidijus Simonis, AB „Vilniaus paukštynas" ir AB „Kaišiadorių paukštynas" vadovas Darius Gudačiauskas bei Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos prezidentas Karolis Šimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)