Naujos taisyklės aktualios 2019 m. pareiškėjams. Supažindiname su pagrindiniais pakeitimais, rašoma pranešime.

Pakeistas posėlio įterpimo terminas – posėlis negali būti naudojamas ganymui ar derliui ir turi būti įterptas į dirvą ar sunaikintas iki einamųjų metų spalio 15 d. Ne vėliau kaip per 7 kalendorines dienas apie tai būtina pranešti Nacionalinei mokėjimo agentūrai. Nuo šiol tai padaryti bus galima ir telefonu mobiliąja programėle „NMA agro“.

Numatyta papildoma išimtis, kad pareiškėjams nereikia deklaruoti EASV – išimtis taikoma, kai pievos iki 5 metų ir (arba) pūdymas, ir (arba) ankštiniai sudaro daugiau nei 75 proc. ariamosios žemės.

Pakeistas dokumentų teikimo terminas, įtarus, kad pareiškėjas padidino deklaruotą plotą, siekdamas gauti didesnę paramos sumą.

Nustatytas terminas, iki kada būtina užregistruoti bites Ūkinių gyvūnų registre, jei bitininkas siekia pievas šienauti vėliau, t. y. iki rugpjūčio 31 d. Užregistruoti bites privaloma iki einamųjų metų liepos 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)