Laidos „Misija ūkis“ komanda keliaus po Lietuvą ir joje gyvenančius ūkius, ieškodami įdomiausių istorijų. Laidą ves žinoma aktorė, knygų autorė Justė Zinkevičiūtė. Ji prisipažino iki šiol buvusi toli nuo su ūkininkyste susijusių klausimų. „Man geriau sekasi prie jūros gintarus ir akmenėlius rinkti, nei ūkininkauti“, – juokėsi laidos vedėja, rašoma pranešime.

Tačiau dėl to jai šis iššūkis – tik įdomesnis, tad tikisi, kad taip bus ir žiūrovams.

„Man viskas yra labai nauja, bet aš smalsi – daug smalsauju ir už save, ir už laidos žiūrovus. Laidos formatas labai įdomus – važiuoji į filmavimus ir nežinai, ko tikėtis. Pavyzdžiui, pirmoje laidoje išmokau pašerti karves. Gal kitiems tai juokingai skamba, bet mano kaimas visada buvo Nida, kur vietoj traktorių važinėja „tuk tukai“, gyvulininkystę žinojau kaip laukinius briedžius, šernus ar stirnas, o mano augalija buvo smilgos ir gėlės darželyje“, – šypsojosi ji.

„Tikiu, kad žiūrovui sekmadienio rytai drauge su mūsų laida bus turiningi. Mums patiems įdomu filmuoti, tad labai tikiu, kad žiūrovas tą pajaus“, – kalbėjo J. Zinkevičiūtė.

J. Zinkevičiūtei patikėta ir ūkininkų kalbinimo užduotis. „Šiaip būti laidos vedėja – vieni pliusai, nes iš komandos, pavyzdžiui, tik man duoda užvesti traktorių ar pasivėžinti motociklu“, – juokėsi ji.

Laidos vedėja atskleidė, kad filmuodama pirmą laidą jų komanda apsilankė dviejuose ūkiuose. Pirmajame, augalininkystės, žiūrovai sužinos, su kokiais iššūkiais susidūrė du broliai Vidmantas ir Mindaugas, norėdami tęsti tėvų pradėtus ūkininkavimo darbus. Antrasis aplankytas – karvių ūkis. Šiame reportaže žiūrovai sužinos ne tik kiek tonų pieno ūkyje karvės duoda kasdien, bet ir kokių nelauktų svečių sulaukia karvės tvarte.

„Karvių ūkyje nesu buvusi, man tai buvo pirmas kartas. Labai keista vienoje vietoje girdėti virš šimto baubiančių karvių, o kada esat matę jų žvilgsnius? Labai keisti“, – šypsojosi J. Zinkevičiūtė.

Laida „Misija ūkis“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per Delfi TV ir bet kuriuo patogiu metu naujienų portale Delfi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją