Siekdama įveikti laukiančius bendrosios žemės ūkio politikos (BŽŪP) iššūkius NMA ieško efektyvesnio bei skaidresnio paramos administravimo proceso valdymo būdo. Planuojama atlikti struktūrinius ir funkcinius pokyčius, stiprinti padalinius regionuose, paslaugas labiau orientuoti į ūkininkus, rašoma tarnybos pranešime.

Nors Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programa dar įgyvendinama, NMA, kuri yra vienintelė akredituota institucija, administruojanti paramos priemones žemės ūkiui, kaimo plėtrai ir žuvininkystei, kaip ir likusi Europos dalis gyvena laukiančių permainų nuotaikomis. Sukaupusi 20 metų paramos administravimo patirtį NMA jau šiandien priima sprendimus, padėsiančius daugiau kaip 150 tūkst. klientų įveikti naujojo programinio laikotarpio paramos teikimo reikalavimus bei įgyvendinimo modelį, kai orientacija bus nukreipta į veiklos rezultatus, o ne į atitiktį reikalavimams.

Naujuoju 2021–2027 metų programiniu laikotarpiu keisis paramos priemonės, atsiras naujų, griežtės aplinkosauginiai reikalavimai, todėl, siekiant didinti veiklos efektyvumą, procesų skaidrumą, informatyvumą bei pažeidimų prevenciją, numatomi NMA struktūriniai ir funkciniai pokyčiai.

Paprastas, aiškus ir savalaikis pareiškėjų ar paramos gavėjų informavimas, kokybiškas ir greitas paslaugų teikimas, priimamų sprendimų maksimalus skaidrumas – veiksmai, kurie NMA padės būti arčiau ūkininkų. Tuo tikslu yra stiprinami padaliniai regionuose, t. y. regionuose bus įdarbinta daugiau žmonių, kurie ne tik vertins paraiškas, konsultuos, bet ir teiks pagalbą ūkininkams. Iki šių metų pabaigos teritoriniuose padaliniuose ketinama papildomai įdarbinti 40 kvalifikuotų darbuotojų.

„NMA veiklos pokyčiai būtini. Džiaugiamės, kad iniciatyvą rodo ir agentūros darbuotojai – teikia pasiūlymus, kaip atsisakyti perteklinių reikalavimų pareiškėjams bei paramos gavėjams, kaip paspartinti paraiškų vertinimą, pagreitinti sprendimų priėmimą. Į darbuotojų pasiūlymus būtinai atsižvelgsime“, – teigia NMA direktorius Aleksandras Muzikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)