Kaip teigiama ministerijos pranešime, NMA yra viena iš svarbiausių institucijų, administruojančių Europos Sąjungos paramą.

„Norint užtikrinti sklandų jos darbą, buvo priimtas sprendimas konkursą sustabdyti, o naują paskelbti tada, kai darbą pradės naujai paskirtas žemės ūkio ministras“, - argumentuojama pranešime.

Kadangi žemės ūkio ministras Bronius Markauskas yra nusišalinęs nuo dalyvavimo rengiant, svarstant ar priimant sprendimus, tiesiogiai susijusius su minėtu konkursu, įsakymą stabdyti konkursą pasirašė Aplinkos ministras Kęstutis Navickas, pranešė Žemės ūkio ministerija.

Be nuolatinio vadovo NMA yra nuo sausio vidurio.

Buvęs NMA direktorius Erikas Bėrontas iš pareigų atleistas po valstybės vadovų kritikos.

Ministras B. Markauskas E. Bėrontą NMA vadovauti antrai kadencijai paskyrė be konkurso. Šis sprendimas sulaukė tiek Prezidentūros, tiek Vyriausybės kritikos.

Vėliau B. Markauskas atleido NMA vadovą E. Bėrontą, kaip pats teigė, gavęs papildomos informacijos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

E. Bėrontas vasarį kreipėsi į teismą, jis prašė teismo panaikinti ministro įsakymą, kuriuo jis buvo atleistas iš pareigų, grąžinti jį į tarnybą bei priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką.

Vilniaus apygardos administracinio teismas išnagrinėjo skundą ir atmetė jį kaip nepagrįstą.

Teismas padarė išvadą, kad įsakymas dėl E. Bėronto atleidimo yra teisėtas, pagrįstas, todėl jį panaikinti nėra teisinio pagrindo.

Dabar laikinai NMA direktoriaus pareigas eina Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento direktorius Vaidas Timinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)