Išbandyti gyvulininkystės amato Vaclovas pakvietė ir „Misija ūkis“ komandą. Apie tai, kaip laidos vedėjai Justei Zinkevičiūtei sekėsi iš arčiau susipažinti su ūkyje gyvenančiomis karvėmis ir jas pamaitinti, pamatysite jau šį sekmadienį, rašoma pranešime.

Žiūrovai laidoje išvys ne tik ūkininkų darbo užkulisius, bet ir sužinos kaip jiems pavyksta suderinti darbus ir tokius hobius kaip motociklai ar šunų parodos. Laidos herojai išduos, kad laisvo laiko būtų gerokai mažiau jeigu ne naujos ir inovatyvios technologijos, kurios padeda pagerinti darbų našumą. Šakiuose ūkininkaujantys broliai juokiasi, kad seniau niekada nebūtų pagalvoję, jog vieną dieną turės traktorius, kurių nereikia vairuoti. O šiandien Martinaičių ūkis tikrai turi kuo pasigirti – užauginta produkcija keliauja po visą Lietuvą, o ir pačiame ūkyje – išmanūs, nauji įrenginiai. Broliai pasakoja, kad vienas geriausių sprendimų buvo įsigyti 12-os metrų sėjamąją.

„Dirvožemis yra atskiras pasaulis. Kiekvienas žemės judinimas sunaikina dalį mikroorganizmų. Tiesioginė sėja padeda to išvengti. Vienu važiavimu gali ir sėklas sodinti ir trąšas. Tai ir nauja, įdomu ir našu“, – reportaže pasakojo Mindaugas Martinaitis. Jam pritarė ir brolis Vidmantas, kuris teigė, kad šis 12-os metrų padargas leido jiems daug efektyviau planuoti visą sėjos procesą, išvengti papildomo žemės įdirbimo, taupyti techniką ir laiką. Tokią žemės ūkio techniką – patvarią ir našią, siūlo įmonė „Audrokesta“, kurios tikslas ūkininkavimą paversti dar paprastesniu ir efektyvesniu.

Apie naujas technologijas papasakojo ir antrasis reportažo herojus – žemės ūkio kooperatyvo „Pienas LT“ narys Vaclovas Jasas. Šilutės rajone ūkininkaujantis vyras kasdien surenka daugiau nei toną pieno ir prižiūri pusšimtį karvių. Vaclovas neslepia, kad šis amatas tikrai ne kiekvienam, nes reikalauja didelio pasiaukojimo, juk auginant gyvulius laisvų dienų nebūna, o ir fakto, kad blogai jautiesi jie nesupranta. Vyras džiaugiasi, kad įsigijus naujus melžimo aparatus atsiranda daugiau laiko, kurį gali skirti savo šeimai.

Laidoje išvysite ne tik naujausius ūkyje gelbėjančius įrenginius, bet ir sužinosite brolių Martinaičių priežastį iškeisti gyvenimą mieste į kaimą bei sėkmingą ir įkvepiančią ūkininko Vaclovo istoriją. Pradėjęs veiklą nuo kelių karvių, šiandien Vaclovas gali didžiuotis sėkmingu ūkiu, kurio produkciją superka didžiausios pieno supirkimo įmonės Lietuvoje. Gyvenimo ūkyje iššūkius, džiaugsmus ir netikėtumus pamatykite jau šį sekmadienį 10 val., DELFI TV portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją