„Dabar tarnyba paprašė papildomos informacijos, kad galėtų įvertinti gautą pradinę informaciją, ir vertinimas turėtų būti liepos 13 dieną, pradėti tyrimą ar ne. Prašymas gautas birželio 10 dieną“, – BNS sakė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) atstovė Eglė Ivanauskaitė.

NMA yra pasirašiusi teisinių paslaugų sutartis su advokatų profesine bendrija „iLaw“, atstovaujama seniūno Tomo Bagdanskio. Tuo metu A. Muzikevičius, kaip fizinis asmuo, šių metų kovą taip pat pasirašė sutartį su T. Bogdanskiu, kuriam pavedė atstovauti jam visuose teismuose, taip pat santykiuose fiziniais ir juridiniais asmenimis.

„T. Bogdanskis sutartimis įsipareigojęs teikti teisines paslaugas NMA, o pagal atstovavimo sutartį – NMA direktoriui A. Muzikevičiui“, – rašoma ŽŪM kreipimesi, kurį matė BNS.

Nurodoma, kad T. Bogdanskis kovą atstovavo A. Muzikevičiui vertinant jo tarnybinę veiklą, o pastarasis galimai pritarė „iLaw“ paraiškoms dėl jos paslaugų pirkimo, tvirtino jos paslaugų perdavimo-priėmimo aktus, priėmė sprendimus dėl apmokėjimo. Be to, NMA, atsakydama į ministerijos raštus dėl informacijos, pateikė iš dalies nuasmenintus šiuos duomenis.

„Kyla pagrįstų abejonių, ar nėra bandoma nuslėpti A. Muzikevičiaus galimai netinkamą, Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymui prieštaraujantį, elgesį“, – nurodė ministerija.

Anot jos, paraiškos turinys suponuoja, kad ji turi būti tvirtinama direktoriaus. Nors joje nenurodomas galimas tokių paslaugų tiekėjas, tačiau minima galiojanti sutartis, kurios kitas šalis yra „iLaw“. Be to, 2020 metų ir 2021 metų gegužę tarnybiniuose pranešimuose nurodoma apklausti tik vieną tiekėją – „iLaw“.

A. Muzikevičius Europos Sąjungos (ES) paramą skirstančiai NMA vadovauja nuo 2019 metų spalio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją