Žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidento Petro Puskunigio skaičiavimu, žemdirbiai ir bendrovės, kartu su ES parama, buvo pasiryžę į šį sektorių investuoti kelis šimtus milijonų eurų. Visgi, projektų vertinimas užsitęsė, o supirkimo kainoms kritus trečdaliu, norinčių investuoti nebeliko.

„Apie Žemės ūkio ministerijos politiką nesikeikiant sunku kalbėti. Žmonės parašė projektus, norėjo investuoti. Dalis iš jų, mano žiniomis, neišnagrinėta iki šiol. Žemdirbiai, mano skaičiavimu, kartu su parama galėjo investuoti kelis šimtus milijonų eurų, nes supirkimo kainos buvo puikios“, – dėlioja Dalius Trumpa, „Rokiškio sūrio“ vadovas ir sako, kad primilžiai per dieną galėjo padidėti 300-500 t. Tai apie 40 proc. bendro Lietuvos kiekio augimas. Tačiau iš to nieko neišėjo, o paramos pinigus graužia infliacija. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)