„Manome, jog maisto sektorius Lietuvoje turi dideles perspektyvas, todėl aktyviai investuojame į šią sritį“, – sakė „Litagros“ grupės vadovas Mindaugas Bareišis.

Pasak jo, „Joniškio grūdai“ paukštienos versle veikia nuo 2018 metų, kai veiklą pradėjo Panevėžio rajone veikiantis 10 fermų broilerių auginimo kompleksas „Šilų ūkis“.

„Joniškio grūdų“ vadovės Redos Siaurusaitienės teigimu, „Sūduvos ūkis“ per metus planuoja užauginti 7 tūkst. tonų kalakutienos.

„Kalakutiena laikoma viena sveikiausių mėsų, ji ypač retai sukelia alergiją, lengvai virškinama, joje mažai cholesterolio, bet gausu cinko, geležies, fosforo, aminorūgščių ir baltymų – praktiškai ji atstoja raudoną mėsą. Vištiena – itin liesa mėsa, joje yra puikus baltymų balansas, taip pat, kaip ir kalakutienoje, yra daug aminorūgščių. Dėl šių savybių paukštienos suvartojimas pasaulinėse rinkose nuolatos auga, todėl ir toliau numatome verslo plėtrą šiame segmente“, – sakė R. Siaurusaitienė.

Sandorį, kaip ir „Šilų ūkio“ plėtrą 2018 metais, finansavo SEB bankas. Pasak SEB banko valdybos nario ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovo Viliaus Juzikio, stambūs ir efektyvūs augintojai yra itin svarbūs Lietuvos perdirbėjams, norintiems konkuruoti su paukštienos pasiūla iš kaimyninės Lenkijos, bei šalies vartotojams, besirenkantiems Lietuvoje užaugintą mėsą.

Didžiausi „Litagros“ akcininkai yra įmonės steigėjas Gintaras Kateiva bei investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupė „Invalda INVL“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją