Ketvirtadienį apie galimybes Lietuvos maisto produktų ir gėrimų eksportuotojams įsitvirtinti Kanados rinkoje diskutavo Žemės ūkio ministerijos, „Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros“ ir eksportuojančių maisto pramonės įmonių atstovai.

„Bendras Lietuvos eksportas į Kanadą (iš viso – 125 mln. eurų), neskaitant naftos produktų, yra labai nedidelis ir tikrai neatitinka nei mūsų eksporto, nei Kanados – kaip tikslinės rinkos – potencialo. Nuo 2017-ųjų įsigaliojęs Europos Sąjungos (ES)–Kanados laisvos prekybos susitarimas daugeliui ES šalių suteikė naujų galimybių, tačiau mes dar nesugebėjome tinkamai tuo pasinaudoti”, – pranešime sako P. Lukševičius.

Jo teigimu, praėjusiais metais Lietuva į Kanadą daugiausia eksportavo žuvų produktų (už 10 mln. eurų), malybos produktų, sūrių, ledų, bet skaičiai yra per maži, turint galvoje galimybes.

Ministerijos duomenimis, žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į Kanadą 2020 metais siekė 12,7 mln. eurų.

Daugiausia eksportuota žuvų (lašišų, upėtakių), kviečių glitimo, sūrių, šokolado ir kitų maisto produktų, turinčių kakavos, paruoštų maisto produktų, pagamintų išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus, duonos ir pyragų, ledų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)