Tai didelės apimties ir plačios tematikos tarptautiniai kursai, skirti suteikti visapusišką supratimą apie ekologinės gamybos sektorių. Pirmą kartą priimančiąja šalimi surengti tiesioginę kursų sesiją pasirinkta Lietuva ir apskritai viena iš Baltijos šalių, rašoma pranešime.

„Puiku, kad tokia svarbi tarptautinė organizacija nusprendė šiuos kursus rengti mūsų šalyje. Kursų organizavimas mūsų šalyje ir moderatoriaus vaidmuo suteikia Lietuvai svorio siekiant pripažinimo tarptautinėje ekologinio judėjimo bendruomenėje. Mūsų įstaiga yra viena yra šių kursų rėmėjų“, – sako VšĮ „Ekoagros“ atstovė ir kursų moderatorė Virginija Lukšienė.

Kursų metu vyksta dvi tiesioginės sesijos. Pirmoji – priimančiojoje šalyje, baigiamoji – tarptautinės ekologiškų maisto produktų ir gėrimų parodos „Biofach“, organizuojamos kiekvieną vasarį Vokietijoje, Niurnberge, metu. Tarp šių sesijų kursai vykdomi nuotoliniu būdu.

Kursų programa parengta taip, kad suteiktų visapusišką supratimą apie ekologinės gamybos sektorių. Analizuojamos ekologiškumo užtikrinimo sistemos, vietinės ir pasaulinės rėmimo struktūros, skirtos užtikrinti ilgalaikę ekologinio žemės ūkio sektoriaus plėtrą, įvairios kitos temos. Sesijos metu vyksta mokymai kursų stovykloje, kuriuos veda ir savo ekspertinėmis žiniomis kviestiniai programos dėstytojai. Taip pat organizuojamos išvykos į ekologinius ūkius, perdirbimo įmones.

Kursų dalyviais gali tapti žmonės iš viso pasaulio, norintys plėsti šios srities žinias. Į Lietuvą atvyksta 20 dalyvių grupė iš įvairių pasaulio šalių – Armėnijos, Italijos, Suomijos, Austrijos, Brazilijos, Meksikos, Sirijos, JAV, Japonijos, Švedijos, Kazachstano, Rusijos, kt. Organizatoriai sulaukė per 50 paraiškų – tad tikrai turėjo galimybę atsirinkti labiausiai motyvuotus dalyvius.

Kartu į Lietuvą atvyksta kursų programos vadovas – Konrad‘as Hauptfleish‘as. Jis yra ekologinio ūkio Pietų Afrikoje savininkas, aktyvus ekologinio judėjimo dalyvis ir IFOAM Organic Academy – padalinio, atsakingo už kursų organizavimą, – įkūrėjas.

Šiemetinių kursų pirmoji tiesioginė sesija vyks birželio 22–29 d. Trakuose. Jos metu numatytos išvykos į „AUGA group“ robotizuotą fabriką Širvintose bei mobilias paukštides Jonavos rajone ir ekologinį Marcinkevičių ūkį prie Elektrėnų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją