Audito, vykusio 2018 m. kovo 12–23 d., metu buvo patikrintos 6 iš 8 eksportui į JAV patvirtintų Lietuvos mėsos įmonių. Taip pat audito metu buvo įvertinta VMVT ir Kauno VMVT vykdoma valstybinė kontrolė bei Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute atliekami cheminiai bei mikrobiologiniai tyrimai.

Galutinėje ataskaitoje pažymima, kad Lietuvos valstybinė mėsos kontrolės sistema atitinka JAV reikalavimus ir Lietuvai leidžiama toliau eksportuoti į šią šalį šviežią jautieną ir kiaulieną bei jų produktus.

„JAV kelia aukštus reikalavimus eksportuojančių šalių maisto ir veterinarijos institucijoms bei gamybos įmonėms. Šios šalies kompetentinga institucija kas kelerius metus atlieka auditus mėsą ir jos produktus eksportuojančiose šalyse. Todėl teigiami šio audito rezultatai – mūsų kontrolės institucijos ir maisto gamybos įmonių atitikties aukštiems standartams pripažinimas“, – sakė VMVT direktorius Darius Remeika.

Leidimą eksportuoti mėsą ir jos produktus į JAV Lietuva gavo 2015 m. Pirmosios mėsos produktų siuntos buvo eksportuotos 2016 m. Per šį laikotarpį Lietuvos įmonės į JAV jau eksportavo apie 290 t mėsos ir jos produktų. Gavus galutines teigiamas JAV audito išvadas tikimasi, kad eksportas į šios didžiulės šalies rinką bus sėkmingai tęsiamas, o išvežamos produkcijos apimtys artimiausiu metu didės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)