Be to, Lenkijos įmonės dėl Lenkijoje padidinto minimalaus atlyginimo algas šiemet padidino apie 10 proc. Todėl ukrainiečiai daugelyje laisvų darbo vietų gali tikėtis daugiau nei 1000 eurų per mėnesį uždarbio. Tiesa, tai toli gražu ne visur.

Tačiau kai kurie darbdaviai siūlo dar didesnį atlyginimą. Tačiau „bazinė“ alga dažnai kur kas mažesnė nei tūkstantis eurų. Virėjai gali gauti daugiau nei 880 eurų ; uogų, vaisių, daržovių rinkėjui – 800; virėjo padėjėjas – 700. UAH; kurjeris-vairuotojas – 700 eurų; indų plovėjas restorane – 660; padavėjas – 620; kepėjo padėjėjas – 620; meistras – 600; kambarinė / valytoja – 600; žmogaus su negalia slaugytoja – 560.

Lenkija taip pat kviečia ukrainiečius nuolatiniams darbams, nesusijusiems su sezoniškumu. Daugiausia laisvų darbo vietų yra maisto pramonėje ir logistikoje. milijonai ukrainiečių, iš kurių 1,5 mln. gavo leidimą gyventi šalyje. Iš jų 739 tūkst. jau dirba“, – rašoma pranešime.

Agentūra taip pat atkreipia dėmesį į besikeičiančias tendencijas darbo rinkoje. Jei praėjusių metų pavasarį laisvų vietų beveik nebuvo, tai šiemet ukrainiečiai jau turi galimybę rinktis iš daugybės pasiūlymų. Šios aplinkybės skatina darbdavius ​​sudaryti kuo geresnes darbo sąlygas.

Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos valdybos narys Saulius Daniulis sakė, kad Lietuvoje žemės ūkyje atlyginimų „pradžia“ 800-900 eurų per mėnesį „į rankas“. Už mažesnę sumą žmonės tiesiog neina dirbti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją