Užsikrėtusių paukščių gaišenos rastos Šiaulių r. sav., Rėkyvos ežero pakrantėje bei Kairių ežero pakrantėje, Jonavos r. sav. Bartonių karjere, Švenčionių r. sav., ežero Kretuonas saloje ir Pakruojo r. sav. Petrašiūnų II karjere.

LPPG virusu užkrėstose vietose VMVT pastatė informacinius ženklus apie nustatytą ligą, kuriuose nerekomenduojamas žmonių lankymasis, laukinių paukščių lesinimas. Apie atvejus informuotos ir vietos savivaldybės.

VMVT pažymi, kad šiuo metu vykstančios laukinių paukščių migracijos laikotarpiu labai svarbu užkirsti kelią šios pavojingos ligos plitimui, todėl dar kartą primena nesilankyti vietose pažymėtose „LPPG užkrėsta vieta“, nelesinti laukinių paukščių, vengti kontakto su laukiniais paukščiais.

Jei kontaktą su laukiniais paukščiais vis dėlto turėjote laikykitės griežtos asmens higienos, jokiu būdu nesilankykite naminių paukščių vietose su galimai virusu užteršta avalyne ir rūbais.

Esant galimybei rekomenduojama ir apdengti naminių paukščių laikymo ar buvimo vietą, eliminuoti bet kokią kontakto su laukiniais paukščiais galimybę.

Taip pat laikyti paukščių lesalą uždarose patalpose, nenaudoti atvirų paviršinių vandens telkinių naminiams paukščiams girdyti.

Medžiotojams rekomenduojama elgtis atsargiai apdorojant paukščius, laikytis biologinio saugumo priemonių, išsivalyti ir dezinfekuoti naudotą inventorių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją