Svarbiausias skirtumas – ar savininkas su savo augintiniu tiesiog nori pakeliauti po kitas šalis, ar kelionės metu augintinį ketinama perduoti (parduoti, dovanoti, kt.) naujam savininkui, rašoma pranešime.

► Nekomercinėmis laikomos tokios kelionės su augintiniu, kai:

• gyvūnai augintiniai vyksta kartu su savininku (asmeniu nurodytu gyvūno kelionės dokumentuose) arba su savininko įgaliotu asmeniu (turinčiu rašytinį gyvūnų augintinių savininko įgaliojimą vežti gyvūną augintinį nekomerciniais tikslais) ir kai kelionės tikslas nėra perduoti (parduoti, dovanoti, kt.) gyvūną augintinį arba kitaip perduoti nuosavybės į jį teises – vykstama į renginius su gyvūnais (parodas), atostogauti, į svečius ar pan. ir kartu su savininku (savininko rašytinį įgaliojimą turinčiu asmeniu) keliauja ne daugiau nei 5 (iki 6 mėn. amžiaus) gyvūnai augintiniai arba daugiau kaip 5, tačiau vyresni kaip 6 mėn. amžiaus, gyvūnai augintiniai.

• Keliaujant su augintinu nekomerciniais tikslais, gyvūno kelionei reikalingas (pakanka) ES vieningos formos Gyvūno augintino pasas (keliaujant į šalis, kuriose pripažįstamas šis gyvūno identifikavimo dokumentas) arba, jeigu Gyvūno augintinio pasas nepripažįstamas, kitas kompetentingos institucijos išduotas atitinkamos formos gyvūnų identifikavimo dokumentas (Veterinarijos sertifikatas).

► Tuo tarpu, kai keičiasi gyvūno augintinio savininkas ar nuosavybė į gyvūną: gyvūnas vežamas su tikslu jį perduoti (parduoti, dovanoti, kt.) kitam savininkui, pvz., gyvūnas keliauja / siunčiamas į užsienį pas naująjį savininką arba kai su savininku vyksta daugiau nei 5 jaunesni kaip 6 mėn. amžiaus gyvūnai augintiniai, vežamų gyvūnų augintinių kelionei nepakanka ES vieningos formos Gyvūno augintino paso – tokios kelionės metu gyvūną turi lydėti kompetentingos institucijos išduotas atitinkamai vienas iš gyvūnų identifikavimo dokumentą (Veterinarijos sertifikatas (į ne ES šalis) / Vidaus prekybos sertifikatas (į ES šalis)).

O kad augintinio kelionė būtų saugi ir jos metu nekiltų nenumatytų problemų, visada naudinga susipažinti ne tik su šalies, į kurią vykstate, bet ir šalių, per kurias ketinate vykti, taikomais reikalavimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją