„Šią savaitę kruopų pardavimai pašoko 10 proc. Kitą savaitę galbūt augs daugiau. Tačiau produkcijos netrūksta ir netruks. Kiek reikės, tiek pagaminsime. Žaliavų atsargų sandėliuose turime. Tuščios lentynos tik dėl to, kad parduotuvės nespėja vežtis produkcijos. Situacija kontroliuojama. Ažiotažas yra, tačiau jis beprasmis“, – krizės rinkoje nemato S. Krivickas.

Verslininkas sako, kad jei reikės, be problemų galime pagaminti padvigubinti produkcijos kiekį. Tam turi resursų ir žaliavų.

„Nieko nenuskriausime. Visi liks sotūs ir laimingi. Gaminame perlines, kvietines, miežines kruopas, šlifuotus žirnius. Visa tai, ką daugiau perka“, – ramina verslininkas ir sako, kad kaip gamintojai jie pasiruošę viskam.

Jis žada ir nedidinti kainų – su prekybos tinklais sudarytos ilgalaikė sutartys ir niekas jų dėl laikino paklausos padidėjimo keisti neplanuoja. Su tinklais „neišdykaujama“.

Per metus „Fasma“ pagamina apie 10 tūkst. t. produkcijos. Eksportuojama 25–30 proc.

„Mes didiname gamybą, nes prognozuojame, kad poreikis augs ir Latvijoje bei Estijoje. Užteks ir jiems“, – sako S. Krivickas.

Nors didieji prekybos tinklai tikina, kad prekių nepritruks, tačiau makaronai, konservai, cukrus, kruopos, aliejus – štai tokios ir panašios prekės pastaruoju metu dažniau nei įprastai gula į pirkėjų vežimėlius. Vieno prekybos tinklo kasininkės trečiadienio vakarą patikino, kad perkančių ilgiau galiojančius maisto produktus žmonių pastaruoju metu padaugėjo. Tą vakarą prie kasos užkalbintas vyras jau atsiskaitęs ir į maišus krovęs tuno konservus taip pat debtelėjo, kad atsarga gėdos nedaro.

Nors, žmonės, panašu, rimtai susirūpino savo maisto atsargomis, vieno didžiausių prekybos tinklų „Maxima“ atstovai ramino, kad panikuoti nėra ko, o maisto prekių parduotuvėse tikrai nepritrūks.

„Palyginę šių metų vasario 26 dienos pardavimus mūsų prekybos tinkle su pernai tuo pačiu laikotarpiu, matome, kad pardavimai išaugo apie 15 proc. Labiausiai tam įtakos turėjo 20-30 proc. augusios ilgo galiojimo prekių grupės – konservuotos pupelės, makaronai, ryžių ir žirnių kruopos, mėsos ir žuvies konservai, dribsnių košės, cukrus. Pastebime ir stipriai išaugusį dezinfekcinių priemonių poreikį. Norime nuraminti visus savo klientus, kad esame pasiruošę, mūsų užsakymų kiekiai padidinti kelis kartus, todėl prekių parduotuvėse tikrai nepritrūks“, – kalbėjo „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)