Nustačius, kad Žemės ūkio kooperatyvas (ŽŪK) „Krosnos pienas“ sistemingai daro pažeidimus ir nesilaiko privalomų teisės aktų reikalavimų, nešalina ankstesnių patikrinimų metu nustatytų trūkumų, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nurodė kooperatyvui stabdyti veiklą.

Leidimus dėl pieno supirkimo veiklos vasario 9 dieną VMVT panaikino trijuose „Krosnos pienas“ priklausančiuose punktuose – Alytaus rajono „Pošnios“, Lazdijų rajono „Krasenos“ ir „Ramanavo“ pieno supirkimo punktams.

Kaip skelbia VMVT, patikrinimų metu nuolat būdavo konstatuojama, kad privalomi nurodymai pašalinti pažeidimus nebuvo vykdomi. ŽŪK „Krosnos pienas“ už reikalavimų pažeidimus ne kartą buvo pritaikytos kitos priemonės – raginimai ir įspėjimai kuo skubiau pašalinti nustatytus pažeidimus, skirtos baudos.

VMVT inspektoriai per keletą metų ne kartą yra pažymėję, kad ŽŪK „Krosnos pienas“ priklausančios pieno supirkimo punktų patalpos ir priemonės neatitinka nustatytų reikalavimų, kad jomis nesinaudojama, nors tai yra pagrindinė superkamo žaliavinio pieno tvarkymo vieta. Į nustatytus trūkumus šis kooperatyvas nereaguodavo ir jų nešalindavo, neįgyvendindavo nustatytų reikalavimų.

Pienas buvo superkamas nesilaikant teisės aktų reikalavimų – į pieno supirkimo punktą jis nebuvo pristatomas, nesilaikyta pristatymo grafiko, pienas būdavo tiesiog supilamas į bendrą pienovežio talpą ir sumaišomas su kitų ūkininkų pienu. Užfiksuota, kad pienas iš gamintojų buvo superkamas pakelėse ar net kiemuose. Laboratoriniams tyrimams atrinktų pieno mėginių, pristatytų perdirbimui, rezultatai parodė, kad pienas neatitinka nustatytų kokybės rodiklių ir patvirtintų reikalavimų bendram bakterijų skaičiui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)