Bandomąją jautienos produkcijos partiją į Japoniją išsiuntė „Krekenavos agrofirma“, BNS patvirtino įmonės vadovas Linas Grikšas.

„Platesnis Japonijos rinkos atvėrimas yra labai svarbus Lietuvos įmonėms, netekusioms galimybių eksportuoti į Kiniją. Tikėtina, kad sėkmės istorijos įkvėps ir paskatins kitas Lietuvos įmones eksportuoti savo produkciją į Japoniją, nes šios šalies importuotojų susidomėjimas lietuviška produkcija nuolat auga“, – pranešime teigė žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Pasak Lietuvos žemės ūkio atašė Japonijoje Kristinos Mineikienės, japonus taip pat domina medus, pieno ir kanapių produktai, o Japonijos įmonės domisi galimybėmis investuoti į kanapių produktų gamybą bei prekybą Lietuvoje.

Anot ministerijos Tarptautinių reikalų ir eksporto skatinimo skyriaus vedėjo Antano Venckaus, rudenį planuojama žemės ūkio ministro vadovaujama verslo misija į Japoniją, jos metu numatomi susitikimai su potencialiais importuotojais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją