Iš viso pagalbos sulauks beveik 42 tūkst. įmonių, kurios ypač smarkiai nukentėjo dėl padidėjusių energijos sąnaudų. Šį mėnesį į ūkius turėtų atkeliauti apie 135 mln. eurų parama. Iš viso numatyta pagalbos suma – 180 milijonų eurų. Įmonė gali gauti iki 15 tūkst. eurų finansavimą: yra koregavimo dotacija ir antroji pagalbos programa, nedidelės dotacijos programa. Dėl ES teisės aktų reikalavimų antrajai programai reikia pateikti paraišką. Paraiškų teikimo laikotarpis turėtų prasidėti spalio mėnesį. Abi paramos programos vienai įmonei neviršys 15 tūkst. eurų. Maksimalias subsidijas gaus apie 3800 įmonių.

Didžiąją finansavimo dalį gaus ypač stipriai nukentėję Vokietijos paršavedžių augintojai. 7749 paršelių augintojams tenka beveik 43 proc. viso finansavimo, o tai atitinka gerus 57 mln. eurų. Be to, apie 19 tūkst. penimų kiaulių augintojų gaus 13,4 mln. finansavimą.

Koregavimo subsidiją moka Žemės ūkio, miškininkystės ir sodininkystės socialinis draudimas. Ji susieta su tvarumo kriterijais pagal ES reikalavimus – būtina sąlyga, kad įmonės 2021 metais būtų gavusios vadinamąją žalinimo priemoką. Todėl reikalavimus atitinkančių įmonių grupė gali būti aiškiai nustatyta ir lėšos išmokėtos be paraiškų teikimo procedūros.