Pasak CDP, nepaisant didžiulių išlaidų, daugelis bendrovių vis dar nuvertina klimato kaitos keliamas grėsmes, nors mokslininkai ir įspėja apie negrįžtamus Žemės klimato pokyčius, skelbia „Reuters“.

„Daugeliui įmonių dar reikia daug padaryti, kad tinkamai įvertintų klimato kaitos keliamą pavojų“, – teigia tyrimo autorė Nicolette Bartlett.

CDP tyrime analizavo 215-os įmonių, tokių kaip „Apple“, „Microsoft“, „Nestle“, „China Mobile“ ir „Sony“, prognozuojamas išlaidas klimato kaitai.

Bendrovės skaičiuoja, kad dėl temperatūros pokyčių, chaotiškų oro sąlygų ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų išlaidos augs iš viso 970 mlrd. dolerių.

Balandį Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos centrinių bankų vadovai Markas Carney'is ir Francois Villeroy'us de Galhau išplatino viešą laišką, kuriame įspėja apie staigų verslo žlugimą, jei įmonėms nepavyks prisitaikyti prie didžiulio masto klimato pokyčių.

„Jei kai kurioms įmonėms ar pramonės šakoms nepavyks prisitaikyti prie šio naujojo pasaulio, jos tiesiog žlugs“, – laiške rašė M. Carney'is ir F. Villeroy de Galhau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)