Kaip praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), leidimus tiekti pašarus į Kiniją gavo bendrovės „My Land LT“ ir „Auga smilgai“. Įmonės turi atitikti veterinarijos ir fitosanitarijos reikalavimus, kurie taip pat paskelbti Kinijos kompetentingos institucijos interneto svetainėje.

„Kinijoje jaučiamas aukštos kokybės pašarų poreikis, todėl leidimas eksportuoti pašarus - puiki žinia Lietuvos šienainio gamintojams. Derybos dėl leidimų eksportuoti šienainį į Kiniją užtruko ketverius metus. Šios šalies ekspertai 2017 m. buvo atvykę į Lietuvą ir audito metu vertino ne tik eksportu suinteresuotų įmonių pasirengimą, bet ir VMVT ir Valstybinės augalininkystės tarnybos vykdomą valstybinę kontrolę“, - pabrėžė VMVT direktorius Darius Remeika.

Pasak jo, papildomai Kinijos kolegoms reikėjo teikti garantijas, kad Lietuvoje nėra auginamos ir į šienainio sudėtį nepatenka žolės su genetiškai modifikuotais organizmais.

VMVT su Kinijos kompetentinga institucija taip pat yra pradėjusi eksporto leidimų gavimo procedūras dėl pašaro gyvūnams augintiniams ir pieno pakaitalų veršeliams ir paršeliams.

Pažymima, kad mūsų šalies gamintojai jau prekiauja Kinijoje sertifikuotais pieno ir žuvies produktais - 20 Lietuvos pieno ir 21 žuvininkystės įmonė yra registruotos savo produkcijos eksportui į šią šalį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)