„Norėčiau pakviesti Lietuvos verslininkus apsilankyti Kinijoje ir tiesiog pristatyti savo puikius žemės ūkio produktus“, – spaudos konferencijoje po Kinijos bei Vidurio ir Rytų Europos šalių žemės ūkio ministrų forumo „16+1“ Vilniuje sakė Han Changfu.

Jis teigė skatinantis Lietuvą eksportuoti produktus į Kiniją.

„Raginu Lietuvą eksportuoti savo puikius kokybiškus žemės ūkio produktus į Kiniją. Aš manau, kad pagrindinis dalykas, plėtojant santykius, yra tarpusavio supratimas, todėl, manau, pirmiausia, turime atsiverti, suprasti vieni kitus. Taip pat skatinti tarpasmeninius ryšius“, – teigė Han Changfu.

BNS paklaustas, ar Tibeto dvasinio lyderio Dalai Lamos birželį vyksiantis vizitas į Vilnių gali pakenkti Lietuvos ir Kinijos santykiams, Kinijos ministras apsiribojo atsakymu, jog tai nesusiję su penktadienį įvykusiu „16+1“ forumu.

„Noriu pasakyti, kad jūsų klausimas nėra susijęs su šiandien vykusiu mūsų dialogu. Noriu, naudodamasis proga, akcentuoti, kad Tibetas yra Kinijos teritorijos neatsiejama dalis“, – sakė Kinijos žemės ūkio ministras.

Dalai Lama Lietuvoje pastarąjį kartą čia viešėjo 2013 metais. Tada su juo susitiko Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaite, o tai sukėlė didelį Kinijos pasipiktinimą. Šįkart Lietuvos vykdomosios valdžios atstovai su Dalai Lama sako nesusitiksiantys.

Vilniaus ir Pekino santykiai yra daugiausiai susiję su ekonominiais klausimais, Kinijai siekiant atkurti istorinius prekybos kelius Vidurio ir Rytų Europoje.

Penktadienį Lietuvoje vyko Kinijos bei Vidurio ir Rytų Europos šalių žemės ūkio ministrų forumas „16+1". Tai pirmasis šio forumo susitikimas Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)