Karvė, pajutusi laisvę, sėkmingai prisijungė prie maždaug 50 stumbrų grupės, kuri gyvena Lenkijos – Baltarusijos pasienyje esančioje girioje. Apie tai rašo BBC, kuri savo ruožtu remiasi „TVN24 news“ portalu.

Pirmasis keistą gyvūną pastebėjo ornitologas Adam Zbyryt. Jis televizijai sakė, kad nors šiame regione stebėti stumbrus įprasta, tačiau vienas gyvūnas išsiskyrė iš visos grupės.

„Mano dėmesį atkreipė bandos narys, kurio kailis buvo šviesiai rudos spalvos ir skyrėsi nuo didžiulių raguočių – pastarųjų kailis tamsiai rudas“, – žurnalistams pasakojo A. Zbyryt.

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad panašių nuotykių gyvūnai patiria ir pas mus. Lietuvoje neseniai iš ūkių pabėgo kelios kiaulės. Tiesa, jos prie brolių laukinėje gamtoje – šernų – prisijungti nespėjo. Policijos buvo pastebėtos ir grąžintos atgal pas šeimininkus.

Išdaigų iškrečia ir mažesni gyvūnai. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje girta voverė nusiaubė barą.

Grįžtant į Lenkiją, gamtinininkas iš pradžių pagalvojo, kad tai tiesiog mutacija ir vieno iš laukinių gyvūnų kailis paprasčiausiai pašviesėjo. Tačiau kai bandą su žiūronais patyrinėjo atidžiau, pamatė, jog tai ne mutacija, to tiesiog prie stumbrų „prisiplakusi“ mėsinių limuzinų veislės telyčia, pabėgusi iš vietos ūkio.

Bėglę kiek vėliau stebėjo biologas daktaras Rafalas Kovalczykas, kuris konstatavo, jog gyvūnas sveikas ir jaučiasi pakankamai gerai.

Mokslininkas „TVN24“ portalui sakė, kad jo praktikoje toks atvejis, kai karvė laisva valia prisijungia prie stumbrų, pirmas. Tačiau ji netapo „tikrąja“ bandos dalimi ir laikosi nuošaliau. Iš kitos pusės, tai leido jai išgyventi laukinėje gamtoje, nes didžiuliai gyvūnai apsaugojo nuo plėšrūnų.

Mėsiniai galvijai gali lengvai išgyventi žiemą laukinėje gamtoje. Netgi kai jie laikomi ūkiuose, paprastai neginami į tvartus, tik pastatomos pašiūrės. Todėl tikėtina, kad jei nenutiks kokios nors nelaimės, karvė laimingai sulauks pavasario. Tada vietos ūkininkas savo turtą mėgins parvilioti atgal į fermą.

Kiaulės nuotykiai Lietuvoje


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)