Atkreipiame dėmesį, kad ant įvežamos naudotos žemės ūkio technikos ar kartu su ja neturi būti papildomų medžiagų: tokių kaip augalų likučiai, medienos pjuvenos ar dirvožemis. Jeigu gabenant žemės ūkio techniką kaip absorbentas naudojamos medienos pjuvenos, jos turi atitikti specialiuosius reikalavimus, nurodytus Komisijos deleguotojo reglamento (ES) 2019/2072 VII priede, ir informacija apie tai turi būti pateikta siuntą lydinčiame fitosanitariniame sertifikate. Pavyzdžiui, įvežant naudotą žemės ūkio techniką iš minėtos Japonijos, ir siuntoje naudojant spygliuočių (Pinales) medienos pjuvenas kaip absorbentą, jos turi atitikti Komisijos deleguotojo reglamento (ES) 2019/2072 VII priedo 77 punkto reikalavimus, t. y. pjuvenos turi būti apdorotos vienu iš 77 punkte išvardytų būdu ir tai turi būti nurodyta fitosanitarinio sertifikato skiltyje „Papildoma deklaracija“, rašoma pranešime.

Jeigu turite papildomų klausimų, maloniai prašome kreiptis į Pasienio kontrolės punkto fitosanitarijos postą, per kurį vyks numatomas įvežimas, arba į Pasienio kontrolės koordinavimo skyrių – mūsų tarnybos puslapyje nurodytais kontaktais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)